İNSAN OLMAKTAN VAZGEÇEBİLİR MİYİM?


Salakça bir sorgulamaydı kafamdaki; "neden bu dünyadayım?"...
*-Bir yanda, birileri çıkıp, türümüze addedilen insan terimi ve yaşam format(lar)ı üzerine ahkamvari demeçler verirler; diğer yandan birileri çıkar, bu ahkamvari demeçlerin özüne tam zıt tutumlarda bulunurlar. Temel Kaos... (her insan yaşama hakkıyla doğar-çıkar savaşları)
*-Bu dünya yalnızca insanlara biad edilmiş bir ortam değildir. İnsanlar dışında yaşayan canlılarında bu gezegende hakkı bulunmaktadır. Doğayı oluşturan unsurlar, "ağaçlar, çalılar, otlar, dereler, göller v.s" insanlar gibi iletişimin üst boyuntunda olmadıklarından dolayı kendi isyanlarını dile getiremezler. Aslında onların varlığı, insan ırkının varlığının temelidir ama egoist insanoğlu kendi çıkarları için yaşamının temelini kendi elleriyle oyar. Kaos parçacıkları.
*-Aslında her düzen kendi içinde bir kaos yaratıcısıdır. Her kaos ise kendi düzenini ortaya koyar. Önemli olan varolan düzeni, kaosun yarattığı düzenle örtüştürebilmektir. Lakin, insanoğlu gene devreye girer ve kaosun düzenini kendi megolomanlığıyla değiştirir. Kaosun yıkıcı yanı.
Kafamdaki salakça soruya gelen açıklama buydu. İNSAN OLMAKTAN VAZGEÇEBİLİR MİYİM?...şiiradamı
Share on Google Plus

0 yorum: