Zaria Forman'ın İnanılmaz Sanat Eserleri


Zaria'nın çizimlerinin ilham kaynağı, annesinin güzel sanatlar fotoğrafçılığıyla uğraşması sebebiyle, dünyanın en uzak köşelerindeki manzaraların bir çoğunu ailesi ile birlikte gittiği seyahatlerde farkederek çocukluk zamanlarında başladı. Çalışmaları Amerika Birleşik Devletleri ve yurtdışında galerilerde ve mekanlarda geniş bir şekilde sergiliyor.

Sergilere ek olarak, son projeler, Ekim 2012'de İsviçre'nin Cenevre Büyük Tiyatrosunda gösterime giren klasik bale Giselle için set tasarımı olarak hizmet eden bir dizi çizimi içeriyor. On çizimi, David Fincher'ın yönettiği ve Kevin Spacey'nin rol aldığı bir Netflix TV dizisi olan House of Cards'ın set tasarımında da kullanıldı.

Ağustos 2012'de Greenland'ın NW sahiline uzanan bir gezi, Amerika ressam William Bradford'un 1869'daki yolculuğunu geri getiren ve hızla değişen kutup manzarasını belgeleyen Işık Peşindeydi. Çalışmalarında iklim değişikliğine değinmeye devam ederek, Eylül 2013'ü dünyanın en düşük londra bölgesi olan Maldivler'de ve muhtemelen yükselen deniz seviyelerine karşı en savunmasız geçirdi.

Sanatçının eserlerinden bazıları:














kaynak: http://www.zariaforman.com/

Yayınlar hakkında görüş ve düşüncelerinizi yorum olarak yazabilir, bloğumu takibe alabilir, mail listemize kaydolabilirsiniz. Beğendiğiniz yazıları sosyal sitelerde paylaşarak dostlarınızı haberdar edebilirsiniz. Geldiğiniz için teşekkürler.
Share on Google Plus

0 yorum: